Nieuws

 

Start
Informatie
Nieuws
Geschiedenis
Programma
Uitslagen toernooien
Uitslagen 2001-2018
Clubcompetitie
Toernooicompetitie
Foto album
Wedstrijdreglement
Links
Ditjes en datjes
Eregallerij

 


11 januari 2021
Helaas zijn de beperkingen ivm ht Coronavirus nog steeds van kracht. Ons winterprogramma is in zijn geheel geschrapt. Mogelijk kunnen we weer in april van start met ons reguliere programma.

6 mei 2020
De beperkingen ivm het Coronavirus worden vanaf 11 mei verlicht. Mogelijk gaan we woensdagavond 13 mei weer voor het eerst de ballen laten rollen, onder de voorwaarden van het RIVM.
De leden worden vooraf per email of telefonisch benaderd.

20 maart 2020
Vanwege het Coronavirus zijn alle activiteiten in ieder geval tot 6 april opgeschort.  De leden worden tijdig per mail of telefonisch geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen. Diverse toernooien zijn uitgesteld op afgelast. zie hiervoor ook de pagina met het programma. zijn diverse regiotoernooien afgelast. Zie ook het programma. Wil je zeker weten of een regiotoernooi doorgaat, bel dan even met de wedstrijdleider.

14 maart 2020
De wintercompetitie zit er weer op. Alle geplande wedstrijddagen konden gespeeld worden en de winnaars zijn het team Greet Vermeulen en Bart Mulders. 8 wedstrijden gewonnen met een saldo van +39.
8 april starten we weer met de clubcompetitie.

19 juni 2019
Nadat de hevige regenval ons terrein onbespeelbaar heeft gemaakt en daardoor het 3-Molentoernooi van 15 juni geen doorgang kon vinden is er een nieuwe datum geprikt. Het toernooi wordt nu op 22 juni gespeeld. Inschrijven via OnTip of via boulesamis@gmail.com.

27 april 2018
Op deze Konings hebben we demonstraties gegeven op de jeu de boules banen op de Markt. Jong en oud konden een balletje gooien en daar werd ook regelmatig gebruik van gemaakt. Ook onze burgemeester en zijn vrouw hebben een balletje gegooid. Ook ons erelid Jansje Hillebrand (96 jaar inmiddels!) kwam nog even de sfeer proefen en een paar balletjes gooien. Leuke dag geweest.

16 september 2017 Het Essche Boeltje
Vandaag was het jaarlijkse toernooi in Esch met zo'n 400 deelnemende teams. En de Boules Amis spelers deden het goed vandaag. René Muller met zijn nieuwe boulepartner Wim van Zwienen en ook het doublet Pleun Vermulen en Lindsey Vermeulen wonnen 4 van de 5 partijen.
Anita en Harry van den Herik wonnen alle 5 de partijen en moesten in de kleine finale voor de 3e en 4e plaats spelen. Helaas werd die verloren maar een 4e plaats is een prachtig resultaat.

10 en 11-9-2016 Opening Markt met Jeu de Boulesbanen
Dit weekend werd de Papendrechtse Markt feestelijk geopend. Veel muziek, foodtrucks, terassen en sportverenigingen die zich presenteerden. Boules Amis was daar uiteraard bij op de mooie Jeu de Boulesbaan die permanent en prominent op de Markt is aangelegd. Een mooie plek voor de inwoners van Papendrecht om een balletje te gooien en daarna een terrasje te pakken.
De belangstelling was groot, zowel bij jong als oud en we verwachten dan ook dat de Markt en natuurlijk de Jeu de Boulesbaan een mooie ontmoetingsplek gaat worden.
Een fotooverzicht zie je op onze Facebookpagina van Boules Amis: www.facebook.com/groups/754660674632388/

14-5-2016 Tweede plaats Boules Amis
Anita de Neef en Ans van Varik hebben een zeer mooie 2e plaats behaald bij het Gebr. De Langen Toernooi van Bergambacht. Een zeer spannende laatste ronde moest bepalen wie er nummer 1, 2, 3, 4 of 5 werd. Uiteindelijk werd het team Cora en Huib van Leeuwen nipt eerste met 4 gewonnen wedstrijden en een saldo van +40.
Vervolgens 3 teams die gelijk eindigden met 4 gewonnen partijen en een saldo van +37: Anita van den Herik en Ans van Varik van Boules Amis en twee teams van USV nl. Corrie van de Akker/Alice Witte en Nies Paardenkoper/Alie Bokhoven. Op basis van de 1e wedstrijd werd het team van Boules Amis als 2e geklasseerd.
Een mooie spannende wedstrijd dus.

7-5-2016 Kampioenschap van Papendrecht
Onder fantastische omstandigheden is ons jaarlijkse toernooi gespeeld. Het team Pieta en Ester Broer behaalden na een spannende laatste partij de welverdiende 1e plaats, 5 gewonnen partijen met een saldo van +28. Op de tweede plaats met ook 5 gewonnen partijen en een saldo van +27 het team Jaap Looij en Ad Leeuwenberg. De 3e plaats was voor het doublet Paul Weel en Jan Loonstra die ook alle 5 de wedstrijden winnend afsloten met een saldo van +22. Kijk bij programma en en uitslagen voor de complete lijst. Foto's en een filmpje zijn  op de Boules Amis Facebook pagina te vinden.

16-4-2016 3e plaats Boules Amis
Ben Arons en Arie de Koning hebben weer een mooie klassering behaald bij het voorjaarstoernooi van LdBdB in Grootammers. Alle 5 de partijen werden gewonnen met een saldo van +41. Een mooi resultaat. Verder was er nog een top 10 notering voor het doublet Leendert van der Made en Harry van den Herik. Met 4 gewonnen partijen en een saldo van +22 behaalden zij de 6e plaats.

29-3-2016 - Seizoenstart 2016
Woensdag 6 april gaan we weer wekelijks op woensdagavond boulen. Het terrein ligt er weer prachtig bij met mooie nieuwe zitjes bij alle banen. 6 april is er nog vrijuit spelen en vanaf 13 april start de interne competitie.

3-2-2016 - 2e plaats Boules Amis bij KCC
Ben Arons en Arie de Koning hebben woensdag 3 februari een mooie 2e plaats behaald op het toernooi bij KCC Capelle aan den IJssel. Zij wonnen al hun partijen (4 +30) en bleven maar nipt achter de winnaars van het toernooi, het doublet Hans Slotje/Piet Scherpenisse (4 +34).


11-1-2016 - Bomenkap jeu de boules terrein
11 januari starten de werkzaamheden om een aantal kersenbomen van ons jeu de boulesterrein te verwijderen. Ze worden gerooid omdat ze aangetast zijn door zwammen. Helaas noodzakelijk maar er komt nieuwe aanplant voor terug.

21-8-2015 - Jeu de Boulesbanen gerenoveerd
Op 21 augustus zijn de laatste 4 jeu de boulesbanen gerenoveerd. Met behulp van een aantal vrijwilligers is deze grote klus geklaard. De banen zijn nu allemaal voorzien van een betonnen omranding. Ook is het speeloppervlak verbeterd. Zo kunnen we de komende weer zorgeloos en veilig boulen.

Open dag op 4 juli 2015
Op zaterdag 4 juli houden wij, in samenwerking met de Volksuniversiteit Papendrecht, een open dag. Belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd
om kennis te maken met het jeu de boulespel en een balletje te gooien. Een goede voorbereiding voor de vakantie in Frankrijk!
Besluit je om lid te worden van Boules Amis, dan betaal je slechts 50% van de jaarcontributie 2015 te weten € 20,--.

17-7-2015 - 2e plaats voor Ben Arons bij De Beijerse Worp
17 juli behaalde Ben Arons een prachtig resultaat door als 2e te eindigen in het Mix-toernooi bij de Beijerse Worp Oud Beijerland.
Met een score van 4 gewonnen partijen en een saldo van +33 bleef hij maar nipt achter bij de nummer 1 Cees van Gink
Voor de volledige uitslag zie de uitslagen op de pagina Programma&Uitslagen.

19 juli 2014 1e plaats voor Boules Amis bij Vitesse Barendrecht
Onder zeer warme omstandigheden hebben het team Harry van den Herik en Anita van den Herik op 19 juli de 1e plaats behaald bij het regiotoernooi georganiseerd door Vitesse Barendrecht. Met een score van 4 gewonnen partijen en 40 pluspunten een overtuigende 1e plaats. Voor de volledige uitslag zie de uitslagen op de pagina Uitslagen toernooien.

11 januari 2014 -Na een geslaagde nieuwjaarsreceptie op vrijdag 10 januari, werd zaterdag 11 januari het eerste regiotoernooi gespeeld op het terrein van de organiserende vereniging Actief Rotterdam. Hoewel tijdens de eerste partijen er een beetje regen was, viel het weer niet tegen. In de middag brak zelfs de zon af en toe door.
Boules Amis behaalde goede resultaten met een 3e plaats voor het doublet Leendert van der Made / Harry van den Herik, een vijfde plaats voor Ben Arons / Arie de Koning en een 12e plaats voor Ans van Varik / Anita van den Herik.

14 december 2013 - Renovatie banen
In verband met de slechte toestand van enkele banen zijn we gestart met het renoveren van een tweetal banen, t.w. de banen 5 en 6.
In het voorjaar van 2014 zullen deze banen weer helemaal gereed zijn voor een mooi potje jeu de boules.

7 december 2013 - Open toernooi LdBdB Nieuwegein
Boules Amis heeft goed gescoord bij het open toernooi van LdBdB in Nieuwegein. In de prachtige pétanquehal werden door de 57 teams 5 voorgelote partijen gespeeld.
De teams van Boules Amis, Anita van den Herik/Ben Arons en Harry van den Herik/Leendert van der Made behaalden respectievelijk een 7e en 8e plaats.

23 november 2013 - Boules Amis wint regiotoernooi Ventura Sport
Zaterdag 23 november hebben Anita van den Herik en Ans van Varik het regiotoernooi bij Ventura Sport in Strijen gewonnen.
Een knappe prestatie! De volledige uitslag is te vinden op "Uitslagen toernooien".

8 september 2012 - Handicaptoernooi / ledendag 2012
In verband met het 30-jarig bestaan van Boules Amis in december 2012 een combinatie van het jaarlijkse handicaptoernooi met na afloop een gezellige barbecue.
De weergoden waren ons goed gezind, met zomerse temperaturen werden de handicapronden gespeeld en na afloop nog twee "normale" wedstrijden.
Harry van den Herik, Leendert van der Made en Anita van den Herik werden respectievelijk 1e, 2e en 3e.
De volledige uitslag is te lezen op "Uitslagen toernooien".

1 september 2012 - Anita van den Herik & Huib Meerkerk winnaars Kampioenschap van Papendrecht
Het Kampionschap van Papendrecht werd dit jaar door het Boules Amis team Anita van den Herik en Huib Meerkerk gewonnen.
Dankzij goed en geconcentreerd spel wonnen zij alle 5 wedstrijden met een score van 5 +39.
Tweede en derde werden de teams van Sparta, Thea Das & Fieke Kamerbeek en Madelon Boeser & Wim de Vries, respectievelijk 5+ 32 en 5+28.
Van Boules Amis eindigden de teams Koos & Francien Erkelens (9e plaats) en Harry van den Herik & Leendert van der Made (10e plaats)  ook in de top 10.
Hoewel de opkomst te wensen overliet was het in alle opzichten een geslaagd toernooi.
De volledige uitslag is te vinden op "Uitslagen toernooien".

12 mei 2012 - Jaap Broer & Gerrit de Kruijt winnen 3 Molentoernooi
Het jaarlijkse 3 Molentoernooi is dit jaar gewonnen door het koppel Jaap Broer en Gerrit de Kruijt van LdBdB uit Groot-Ammers, 5 gewonnen partijen +46.
LdBdB wist ook de clubbeker wederom in de wacht te slepen met 12 winstpartijen en een saldo van +74.
Het beste team van Boules Amis was het koppel Anita van den Herik en Riet de Heer. Zij eindigden op een 6e plaats.
Hoewel het aantal deelnemers, 33 teams dit jaar tegen 60 teams vorig jaar, tegenviel was het qua sfeer, organisatie en spel een geslaagd toernooi.
Hopelijk een volgende keer weer meer deelnemers. De volledige uitslag is te vinden op "Uitslagen toernooien".

4-3-2015 - Koos en Francien Erkelens, gedeelde tweede plaats bij KCC
Zondag 4 maart behaalden Koos en Francien een mooie gedeelde tweede plaats bij KCC.
Alle 4 de partijen werden gewonnen, eindscore 4 +34.

25-2-2015 5e plaats Leendert van der Made en Harry van den Herik

Zaterdag 25 februari werd het eerste RTC toernooi van 2012 gehouden bij Sparta Capelle aan den IJssel.
Leendert en Harry behaalden daar een verdienstelijke 5e plaats met 4 gewonnen wedstrijden.
Een hogere klassering was binnen handbereik maar de laatste wedstrijd werd helaas (onnodig) met 8-13 verloren.
De uitslag kun je vinden op Uitslagen toernooien.

14-5-2011 - Geslaagd 3-molentoernooi
Zaterdag 14 mei werd door Boules Amis het jaarlijkse 3-molentoernooi georganiseerd. Dit jaar maakt het toernooi deel uit van de RTC competitie.
60 teams hadden zich aangemeld om hun 5 partijen te spelen. Zowel in het Vondelpark als op onze eigen 10 banen werden de 300 partijen onder prima weersomstandigheden gespeeld.
De 1e plaats werd behaald door het koppel René Muller en Gijs de Groot van LdBdB uit Groot Ammers.
Het beste koppel van Boules Amis was Clara Camijn & Henk Brouwers, met 5 gewonnen wedstrijden behaalden zij een 6e plaats.
De wisselbeker voor de beste vereniging werd voor de 4e keer op rij gewonnen door LdBdB.
Voor de volledige uitslag ga je naar: Uitslagen

1-5-2011 - Eerste plaats voor Ben Arons en Arie de Koning
Afgelopen zondag hebben Ben Arons en Arie de Koning een fraaie overwinning geboekt op het regiotoernooi van Argento Schoonhoven.
Met 5 gewonnen wedstrijden en een saldo van +46 een uitstekende prestatie.

23-4-2011 - Tweede plaats Boules Amis bij Gerrit vd Wel Toernooi - Actief Rotterdam
Op 23 april heeft het koppel Leendert van der Made en Harry van den Herik een mooi 2e plaats behaald bij het Gerrit v.d. Wel Toernooi - Actief Rotterdam.
5 gewonnen partijen met een saldo van +49, een mooie score waar alleen het koppel Jan van Dongen en Marcel van Nieuwenhuizen bovenuit kwamen.
Zij werden 1e met 5 gewonnen partijen en een saldo van +51.

10-7-2010 - Boules Amis wint tweekamp
Op zaterdag 10 juli heeft Boules Amis de 4e onderlinge tweekamp tegen Nikantes Hoogvliet gewonnen. Onder een heerlijk zonnetje werden in totaal
44 partijen gespeeld. Boules Amis wist er 24 te winnen tegen 20 winstpartijen van Nikantes. De wisselbeker blijft dus een jaartje in Papendrecht.
Maar belangrijker dan de winst was de ontspannen sfeer waarbij winnen belangrijk was maar niet zaligmakend.
In 2011 krijgt Nikantes de gelegenheid om op eigen terrein te trofee terug te verdienen. Een fotoverslag kun je vinden op: Foto's tweekamp

20-2-2010 - Nieuwe opzet toernooicompetities
Met ingang van het nieuwe jaar wordt de opzet van de toernooicompetities gewijzigd. Leden die deelnemen aan de regiotoernooien krijgen vanaf 1 januari afhankelijk van hun klassering in het toernooi een puntenwaardering.
De 1e plaats in een toernooi levert 50 punten op, de 2e plaats 48 punten, de 3e plaats 46 punten, vervolgens t/m de 10e plaats 2 punten minder.
Een 11e plaats levert nog een score van 30 punten, voor elke plaats lager krijgt men een punt minder. De 40e plaats levert uiteindelijk nog één punt op.
De complete lijst met plaatsing en punten komt op het prikbord in het clubhuis te hangen.

17 oktober 2009 - Handicaptoernooi en uitslag clubcompetitie 2009
Zaterdag 17 oktober is als afsluiting van het seizoen het traditionele handicaptoernooi gespeeld. 's Ochtends zijn op 8 banen diverse alternatieve jeu de boules onderdelen uitgezet, zoals werpen in een kist, boomstronktireren, in een autoband werpen, schieten op een golfballetje etc. waarmee maximaal 15 punten per hindernis te halen waren. In de middag zijn er nog 3 reguliere partijen gespeeld. Winnaars waren: 1e plaats Henk Brouwer, 2e plaats Ben Arons, 3e plaats Ben Elshout, 4e plaats Harry van den Herik en 5e plaats Leendert van der Made.
Tijdens de lunch is de einduitslag van de clubcompetitie bekend gemaakt. Na een spannend competitie einde werd uiteindelijk Henk Adriaanse de clubkampioen van 2009 Ben Elshout legde beslag op de 2e plaats en de 3e plaats was voor Harry van den Herik, de 4e plaats voor Leendert van der Made en 5e plaats voor nieuwkomer Jeroen IJzerman. De volledige uitslagen en standen kun je nakijken op de competitie en uitslagenpagina's.

21 januari 2009 - Sportgala 2008 - Aanmoedigingsprijs voor Jansje Hillebrand
Op woensdag 21 januari werd het jaarlijkse Sportgala gehouden waar de beste sportprestaties van Papendrecht in 2008 uitgelicht en beloond werden.
Tijdens een avondvullend programma werden de prijzen aan de beste sporters van Papendrecht uitgereikt. Voorafgaand aan de prijsuitreiking voor
de beste sporters werden de aanmoedigingsprijzen en de vrijwilligersprijzen uitgereikt.
Twee van onze leden "vielen" hier in de prijzen. "Onze" Frans Bruijninckx kreeg de vrijwilligerprijs voor het vele werk dat hij voor de Papendrechtse
Tennisvereniging PTC al jarenlang verricht. Petje af voor Frans!
De aanmoedigingsprijs (voor aanstormend talent?) ging dit jaar naar Jansje Hillebrand van Boules Amis.
Jansje, inmiddels al 87 jaar, is niet weg te slaan van de jeu de boulesbaan en speelt elk jaar weer tal van toernooien in de regio.
                                 

26 september 2008 - Handicaptoernooi 2008
Op 18 oktober a.s. houden we voor onze leden het Handicaptoernooi als afsluiting voor het officiële seizoen.
Dat wil niet zeggen dat er niet meer gespeeld kan worden. We gaan gewoon verder op de woensdag- en
zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur. Opgeven voor deelname aan dit toernooi kan bij Ben Elshout t/m dinsdag
14 oktober, maar liefst zo spoedig mogelijk i.v.m. de voorbereidingen. Inschrijfgeld voor het toernooi inclusief
b
roodjes en koffie: € 5,00 per persoon. Er zijn 5 prijzen voor de 5 beste deelnemers. Om 9:30 uur aanwezig zijn,
zodat we om 10.00 uur kunnen starten. Om ca. 12.30 uur gaan we gezamenlijk lunchen.
Op het handicaptoernooi spelen we eerst 2 rondes op een baan met hindernissen en daarna, als de mogelijkheden
het toelaten, 3 partijen op een normale baan.
We rekenen er op dat veel leden aan dit gezellige toernooi deel zullen nemen.
Tijdens dit toernooi worden de prijzen uitgereikt voor de CLUBCOMPETITIE 2008. Tot ziens op 18 oktober

24 juni 2008 - Demonstratie Jeu de Boules.
Zaterdag  5 juli aanstaande kunt u inschrijven voor cursussen bij de Volksuniversiteit te Papendrecht. De inschrijving duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Tijdens deze inschrijving worden alle mensen in staat gesteld om het jeu de boules spel te beoefenen.
Er zijn een viertal personen aanwezig om u uitleg te geven en u ook in de gelegenheid te stellen het jeu de boules spel zelf uit te voeren en te ervaren.

Komt u naar de gelegenheid om in te schrijven voor een VU-cursus neem dan een huisgenoot, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw mee om het jeu de boules spel
eens een keer te beoefenen.
Alhoewel de meeste mensen denken dat dit een spel  voor ouderen is moeten we aangeven dat dit een misvatting is. Juist jongeren beleven veel plezier aan deze sport.
Sla het navolgende artikel er maar op na: Nederlandse Jeu de Boules Bond - NK vrouwen 2008 - NK jeugd 2008
Komt u naar de VU om in te schrijven voor een cursus…………. laat niets u weerhouden om aldaar een “ bouletje “  te gooien en te ervaren dat dit best een
aangename vrije tijd besteding is. Dit kan ook iedere woensdagavond als we onze competitie afwerken vanaf 19.00 uur.
Ook als u niet komt inschrijven voor een cursus bij de V.U. dan bent u van harte welkom om een balletje te werpen. 
Er staan continu vier mensen klaar om u uitleg te geven en te helpen bij het spelen van het spel. Ook liggener continu setjes boules klaar waarmee u het
jeu de boules spel kunt spelen.
Voor informatie kunt u terecht bij onze secretaris: Dis van Gool  tel. 078– 61 87 577 of  bij Hans van Duin, tel. 078 -  61 45 992.
Al met al zien we u (dol)graag terug op zaterdag 5 juli aanstaande van 10.00 uur tot 14.00 uur bij de V.U. en/of op ons terrein om kennis te maken
met ons (jeu de boules ) spel.

3 mei 2008 - 1e plaats voor Boules Amis
Zaterdag 3 mei hebben Ben Arons en Arie de Koning een prachtige eerste plaats behaald bij Argento's Bevrijdingstoernooi in Schoonhoven.
Met een score van 5 gewonnen wedstrijden en een saldo van 36 pluspunten waren zij veruit het beste team.
Met drie teams bij de eerste 9, Gijs de Groot en René Muller op een 7e plaats en Leendert v.d. Made met Harry van den Herik op een gedeelde 9e plaats,leverde Boules Amis een goed resultaat af.
Voor de uitslag (1e 10 + de overige Boules Amis teams), ga naar: Uitslagen toernooien

9 april 2008 - Start clubcompetitie
Woensdag 9 april is de clubcompetitie van het seizoen 2008 van start gegaan. Op deze eerste avond direct al een goede opkomst van boulers
Zoals bekend kan iedereen, ook nieuwe leden, ook nog na de start van de clubcompetitie gewoon aan de competitie deelnemen.
De enige voorwaarde om in het klassement opgenomen te worden is dat je op het einde van de competitie ten minste 20 partijen hebt gespeeld.
Voor de tussenstanden van de clubcompetitie Klik je op: Competitie

5 april 2008 - Ledentoernooi
Ondanks een natte start is het ledentoernooi een geslaagde start van het seizoen geworden. Door omstandigheden waren er helaas wat afhakers.
In totaal hebben 23 spelers om de eerste plaats gestreden. Deze ging naar Leendert van de Made. Op de 2e respectievelijk 3e plaats eindigden Ben Elshout en Harry van den Herik.
Ga voor de complete uitslag naar: Uitslagen toernooien

19 juli 2007 - 25 JARIG BESTAAN JEU DE BOULES VERENIGING BOULES AMIS
                JUBILEUMTOERNOOI ZATERDAG 15 SEPTEMBER IN HET VONDELPARK

Jeu de Boules Vereniging Boules Amis is 8 december 1982 opgericht en bestaat vijfentwintig jaar.

Ter gelegenheid van dit vijfentwintigjarig jubileum organiseren wij een jubileumtoernooi wat plaats vindt op 15 september aanstaande van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Dit toernooi word gespeeld in het Vondelpark te Papendrecht. De opening van het jubileumtoernooi wordt deze dag om 10.00 uur in het Vondelpark verricht door de burgemeester van Papendrecht de heer C.J.M. de Bruin.

De gehele dag zal er jeu de boules gespeeld worden door naar schatting 60 équipe’s van twee personen. De spelers zijn afkomstig uit de regio Rijnmond van de verschillende verenigingen welke eveneens actief zijn in hun woonplaats met het jeu de boules spel. Iedereen speelt vijf wedstrijden. Na afloop wordt de stand opgemaakt aan de hand van de punten welke verdiend worden door het winnen van een partij alsmede met behulp van het saldo van de score van gemaakte en tegen gekregen punten. Rond 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Gedurende de hele dag bestaat voor bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met het jeu de boules spel op een demonstratiebaan in het Vondelpark welke continu beschikbaar is. U kunt hier jeu de boules spelen onder begeleiding van leden van Jeu de Boules Vereniging Boules Amis. Tevens is hier informatie verkrijgbaar over de spelregels van jeu de boules en bestaat de mogelijkheid lid te worden van onze vereniging.

De Jeu de Boules Vereniging Boules Amis is gehuisvest in het gebouw van de Volksuniversiteit Papendrecht, Vondellaan 158. Dit pand is gevestigd op ca. 50 meter van het Vondelpark en bereikbaar via de steeg aan de Vondellaan. Gedurende de gehele dag kunt u hier terecht voor een hapje en een drankje.

Wilt u kennis maken met het jeu de boules pel dan bent u deze dag van harte welkom in het Vondelpark of in ons clubgebouw om kennis te maken met het jeu de boules spel, een spel voor alle personen vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Wilt u informatie over jeu de boules dan kunt u een en ander nakijken op onze site “ www.boulesamis.nl “. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via email info@boulesamis.nl

16 mei 2007 - Willy en Gerrit van Kooten 50 jaar getrouwd
ALBLASSERDAM - Echtpaar Gerrit en Willy van Kooten vierde afgelopen woensdag hun vijftigjarig huwelijksfeest. Loco-burgemeester Ad Cardon bracht het jubilerende echtpaar ’s morgens een bezoek namens de gemeente Álblasserdam. Normaal gesproken neemt de burgemeester dergelijke bezoeken af, maar hij is op vakantie.
Het feest van echtpaar Van Kooten werd overigens afgelopen weekend gevierd met kinderen en kleinkinde­ren en hun aanhang.  Met z'n allen brachten ze enkele gezellige dagen door in een pension in Vierhouten.

Eerste ontmoeting
Gerrit (74) groeide op in Ridder­kerk. Willy (72) komt oorspronkelijk uit Nieuw-Lekkerland. De eerste ont­moeting vond plaats op het traject tussen de Dam en de brug over de Noord. Dat was dé ontmoetings­plaats voor de jongeren van vroeger. Na hun trouwen gingen ze wonen in Alblasserdam, waar Gerrit werk ge­vonden had. Vele jaren werkte hij bij de scheepswerven van  Smit en De Noord.  Later heeft hij ook nog gerui­me tijd bij Groot Int. in Zwijndrecht gewerkt.
Nu ze genieten van hun welver­diende rust houden ze bezig met allerlei hobby's. Gerrit is fervent fila­telist en lid van twee verenigingen in Alblasserdam en omstreken, en allebei gooien ze graag een balletje bij  Boules Amis in Papendrecht. Willy houdt ook veel van handwerken en puzzelen.
Gerrit en Willy hebben drie kinderen (twee zoons en een dochter) en drie kleindochters. Met de gezondheid van beide echtelieden gaat het goed.

 -bron de Klaroen-

27 april 2007 - Koninklijke onderscheiding voor Frans Bruijninckx
Vrijdag 27 april is Frans Bruijninckx benoemd tot "lid in de orde van Oranje Nassau". Een beknopt overzicht van de verdiensten van Frans:

De heer F.M.G.P. Bruijninckx (4 oktober 1932) was in 1982 één van de drie oprichters van jeu de boules vereniging Boules Amis in Papendrecht. Sinds de oprichting is hij secretaris. Hij zet zich op plaatselijk, regionaal en provinciaal niveau in voor de vereniging. De werkzaamheden van de heer Bruijninckx lopen uiteen van de zorg voor het ledenbestand, het organiseren van wedstrijden, toernooien en overige activiteiten tot het onderhoud van de banen, verzorging van het verenigingsblad etc. Voor de regio Rotterdam was de heer Bruijninckx voorzitter en notulist. Door zijn inzet heeft deze sport zich ontwikkeld en is het aantal verenigingen binnen de regio Rotterdam gegroeid tot veertien.

 

 

Start | Informatie | Nieuws | Geschiedenis | Programma | Uitslagen toernooien | Uitslagen 2001-2018 | Clubcompetitie | Toernooicompetitie | Foto album | Wedstrijdreglement | Links | Ditjes en datjes | Eregallerij

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11 januari 2021